Skærmbillede 2015-05-29 kl. 10.57.56 1

Video-undervisning skaber inklusion i folkeskolen

Posted on Posted in Blog, presse
Videoer kan sættes på pause, spoles tilbage, gentages og differentieres til eleverne. Derfor rummer videoen gode muligheder for inklusion, mener lærer Anders Schunk, som er stor tilhænger af konceptet Flipped Classroom med videoen som et vigtigt element. – See more at: http://www.personaleweb.dk/video-undervisning-skaber-inklusion-i-folkeskolen#sthash.udx6jK4u.dpuf

Af Luna Svarrer, Personaleweb 14. januar 2014

Med konceptet Flipped Classroom kommer skolelæreren med hjem. Ikke fysisk, men på video. Undervisningen på video giver mulighed for at eleverne kan sidde i fred og ro, spole tilbage, sætte læreren på pause og se videoen igen. I skolen bliver der mere tid til aktiv undervisning.

Video-mediet er ikke en engangsforestilling, og den kræver heller ikke elevernes koncentration på et bestemt tidspunkt. Det giver gode muligheder, for at alle kan være med, også børn med faglige eller sociale udfordringer. Det mener Anders Schunk, der er lærer på Elev Skole i Århus og benytter konceptet Flipped Classroom i sin undervisning.

Undervisning i flere rum

Lærerens viden og undervisning bliver tilgængelig på en anden måde, når videoen ligger online på youtube. Den skaber mulighed for, at eleverne kan se tavleundervisning i rum, der passer bedre til den slags undervisning.

Anders Schunk har været tilhænger af konceptet siden januar 2013. I dag indgår video som en stor del af hans undervisning af en femte klasse. Han får mere tid til aktiv undervisning og mener, at der er gode perspektiver i forhold til inklusion.

– Eleverne kan sidde derhjemme i nogle trygge rammer, hvor der ikke er noget på spil i forhold til kammerater. De kan koncentrere sig stille og roligt om et oplæg, det er en stor gevinst. Det er smart i forhold til inklusion i folkeskolen, at man skaber nogle rum, hvor alle kan være med, forklarer Anders Schunk.

Læs hele artiklen her…

Share Button