ekstra hæfte slides.001

Udstyr

Posted on Posted in Blog

Med et lille bordstativ (en tripod), der har en klemme til montering af mobiltelefonen, kan vi nemmere lave optagelser af os selv, der taler til eleverne.

Når telefonen er monteret på et stativ, undgår vi også, at optagelserne bliver rystede, hvilket kan medvirke til, at billedet bliver sløret eller forvirrende at kigge på.

De fleste fotobutikker har den her slags udstyr til ganske få penge.

Flipped Classroom 2.033

Lyd er 60% af en videooplevelse. Selvom billedet er godt, vil en video med dårlig lyd ikke fungere. De fleste telefoner, computere og iPads har ikke specielt gode mikrofoner. Det betyder, at vi skal tale højt når vi optager for at få bedst mulig lyd. Vi kan dog også vælge at bruge en ekstern mikrofon til dine optagelser. Den eksterne mikrofon har størst effekt, hvis vi har den tæt ved munden. Til mobiltelefonen, kan vi eventuelt bruge mikrofonen i telefonens headset. Til en computer, kan vi købe en mikrofon med et USB-stik, som vi tilslutter computeren.

Flipped Classroom 2.034

En tegneplade er en mus, som vi kan sætte til computeren. Tegneplader kan vi bruge til at skrive på skærmen, som vi så optager.

Vi bruger tegnepladen ved at flytte en pen rundt på selve tegnepladen, og vi kan derved skrive meget mere intuitivt, end hvis vi skulle have brugt en almindelig mus.

Gå efter mærket Wacom, hvis du vil anskaffe dig en tegneplade.

Flipped Classroom 2.035

For at filme direkte ned på et stykke papir, skal vi montere telefonen på en holder, der giver den rette vinkel.

Vi kan godt købe holdere, der kan det, men en populær løsning er, at bruge et stativ fra fysik/kemi-lokalet og på den måde arrangere en anordning, der gør det muligt at filme direkte ned på et stykke papir.

Det har jeg skrevet mere om her...

Flipped Classroom 2.036