papirsoptagelser blogindlæg bo christensen.001

Papiroptagelser

Posted on Posted in Blog

I sidste uge var jeg i Balle tæt ved Vejle for at lave kursus om Flipped Classroom for en gruppe på 21 lærere.

På mine kurser har jeg igennem flere år opfordret til at deltagerne enten laver en undervisningsvideo på iPad’en, computeren eller med mobilens kamera. Jeg har talt om alle tre produktionsmuligheder som lige effektive, og jeg har især fremhævet skærmoptagelser som noget, der var hurtigt og nemt at lave.

Men jeg er begyndt at gøre mere ud af at fremhæve optagelser med mobilens kamera, som noget deltagere burde beskæftige sig med. Ikke fordi at det er lettere at lave en god undervisningsvideo med mobilens kamera (det kan være lige så let at tænde for en skærmoptager eller åbne en app), men fordi der er så mange flere muligheder for at forfine en optagelse med mobiltelefonens kamera og gøre den personlig. Især de såkaldte papiroptagelser, hvor man filmer ned på et stykke papir, er jeg blevet meget optaget af.

På sidste uges kursus i Balle brugte jeg lidt ekstra tid sammen med efterskolelærer Bo Christensen i hans arbejde med at lave papiroptagelser. Han fik lavet en film om ækvatorialt lavetryk og polart højtryk, som er helt fantastisk.

Bo har givet mig lov til at dele videoen i dette indlæg og det, som du bør bemærke, er hvordan Bo bruger flere teknikker i forhold til at lave en god optagelse.

Jeg har lagt nogle interaktive infobokse på filmen, som du kan se, hvis du ser filmen på en computer eller en iPad. Jeg er ikke sikker på at de interaktive elementer virker på telefonen, så send lige dig selv en mail med dette indlæg, hvis du læser dette på din telefon og gerne vil se videoen med de interaktive elementer. Bemærk også, at der kan være problemer med at se de interaktive elementer i browseren Internet Explore. Så hente lige en anden browser (f.eks. Chrome), hvis du lige nu læser i Internet Explore (det bliver du også glad for af en masse andre grunde).

 

Share Button