Skærmbillede 2015-07-03 kl. 19.40.21

Flipped på Vallekilde-mødet

Posted on Posted in Blog

Jeg er blevet inviteret til at deltage på Vallekilde-mødet, som afholdes 12.-13. august på Vallekilde Højskole, med tre korte workshops om Flipped Classroom.

De tre workshops, som er fordelt på begge dage, vil hver være af en times varighed. Her får deltagerne en lynpræsentation af Flipped Classroom og får derefter udleveret en opgave, der handler om, at de skal producere en meget kort undervisningsvideo.

Da en time ikke er meget til både præsentation og videoproduktion, får deltagerne et manuskript samt rekvisitter udleveret af mig for at kunne løse opgaven hurtigere. Opgaven vil være beskrevet på en hjemmeside, jeg har tilrettelagt til formålet, hvor der også vil være korte tekst- og videovejledninger til den tekniske del af arbejdet. Rekvisitterne vil deltagerne kunne tilgå i form af PowerPoint-præsentationer, manuskripter, billeder og analoge, udprintede undervisningsark. Alle rekvisitter kan deltagerne bruge til at komme hurtigere i gang med optagelserne.

Målet med denne form for workshop er at give deltagerne inspiration, til at arbejde videre med Flipped Classroom i deres daglige praksis. Efter ønske fra arrangørerne fokuseres der i høj grad på det at optage en video. Forhåbningen er, at deltagerne vil blive inspireret til at dykke mere ned i idéer omkring at flippe sin undervisning, ved at opleve hvor nemt det kan være at lave en videoproduktion.

Jeg ser meget frem til at afholde de tre workshops på Vallekilde-mødet, og jeg ser lige så mget frem til at deltage i resten af arrangementet, som byder på et meget spændende program.

Læs mere om Vallekilde-mødet under billedet:

VALLEKILDE MØDET_flyer_final kopi

Vallekilde Højskole starter skoleåret 15/16 med Vallekilde-mødet – et to-dages internat med fokus på grundskolen og på ungdomsuddannelser. Vi håber at konferencen har din og dine kollegers interesse. Læs her hvordan fagfolk vurderer programmet:

Stefan Hermann fra Professionshøjskolen Metropol: ”Vallekilde-mødet ser stimulerende ud fordi der er fokus på praktikere, der selv står på gulvet foran eleverne, og fordi der er loftshøjde og seriøsitet i ambitionen”.

Uddannelsesredaktør på Politiken Jacob Fuglsang”Vallekilde-mødet forener inspiration i international klasse med konkrete eksempler fra Danmark, der er lige til at tage med hjem og kan give inspiration af til udvikling af den danske uddannelseskultur”.

Uddannelsesleder Jonas Andreasen Lysgaard, DPU: ”Vallekilde-mødet tager fat i nogle af de vigtigste udfordringer inden for uddannelse i dag”.

Vi har inviteret tre internationale kapaciteter og flere gode eksempler fra Danmark, der sætter fokus på inddragelse af verden uden for klasselokalet, tværfaglig undervisning og innovativ brug af ny teknologi:

Prof. Sugata Mitra (IN) om børns evne til at lære selv

Designer Emily Pilloton (USA) om at ændre lokalsamfundet med eleverne

Richard Gerver(GB) innovativ skoleleder og forfatter, der har samlet elever, lærere og forældre om en helt ny fælles skolevision

Mød også bl.a.:

Anne Skare Nielsen om ti egenskaber børn ikke kan undvære i fremtiden

Marjo Kyllonen, educational manager, om Finlands projekt med at erstatte fag med fænomener i hele Finlands pensum

Hernings arbejde med at integrere erhvervslivet i grundskolen

Arki_lab´s arbejde på Nørrebro med fornyelse af lokalområdet i samarbejde med Blågårdsskolen

Anders Schunk om flipped classroom

– og gymnasieelev Vera Rosenbeck, tidligere formand for DSE, om forskellen på grundskole og gymnasium set med en ny generations briller.

 

Share Button