mobilen.001

Flip med mobilen

Posted on Posted in Blog, Teknik

De fleste har en mobiltelefon med et kamera i. Det giver en masse mulighder i forhold til at lave optagelser, som kan bruges i en flippet undevisning. Ligeledes kan du bruge kameraet i en iPad eller et ganskealmindeligt digitaltkamera.

Fordelen ved en iPad eller mobilen er dog, at du efter optagelse nemt kan uploade din video til nettet, hvor du så kan dele den med dine elever.

Her finder du lidt tips til gode mobiloptagelser.

Hvad kan du filme med mobilen?

  1. Du kan filme en kollega, der står foran en tavle og fortæller.
  2. Du kan filmen en analog PowerPoint-præsentation, hvor du har hængt nogle stykker papir med tegninger og tekst op på en opslagstavle. Film papirerne og fjern et stykker papir som du bevæger dig igennem din præsentation.
  3. Du kan filmen ned i en bog imens du f.eks. forklarer en model i bogen.
  4. Du kan filme et stykke papir på et bord, hvor du tegner skriver og fortæller.

Når du optager

Når du optager med mobilen skal du være opmærksom på nogle forskellige ting i forhold til at lave en god optagelse. Her vil jeg fokusere på lydlys, og rystelser.

Lyd er 60% af oplevelsen, når man ser en video. Hvis lyden er dårligt, kan det fjerne fokus fra indholdet. Kom derfor tæt på mikrofonen, hvis det er mulig eller talt højt og tydeligt.

Lys er vigtigt for et godt billede. Især hvis kameraet i ens mobil ikke er det bedste i verden. Derfor kan det være godt at lave optagelser udenfor, da man her for det meste kan få en god belysning. Ellers skal du forsøge at stille dig under en lampe, hvis du filmer dig selv, eller sætte dig ved en vindue, hvis du vil filme ned i en bog eller filme et stykke papir, du skriver på. Pas også på, at du ikke filmer mod lyset, ved f.eks. at stille dig med ryggen til et vindue, når du filmer dig selv. Hvis du skriver på en tavle, skal du være opmærksom på, om man kan se hvad du skriver.

Rystelser kan man næsten ikke undgå ved håndholdte optagelser. Det er også OK, hvis du f.eks. filmer en kollega, men det kan virke forstyrrende hvis du filmer ned på et stykke papir. Forsøg derfor at lave et stativ, som du lader mobilen hvile på.

Share Button