Skærmbillede 2015-05-29 kl. 10.13.10 1

Det er helt på hovedet

Posted on Posted in Blog, presse

Videoen kan også ses på TV2 Østjyllands hjemmeside her…

17. januar 2014 bragte TV2 Østjylland et indslag om min undervisnings på Elev Skole i Aarhus. I indslaget følger vi Josefine, der læser videolektier hjemme. Se indslaget øverst her på siden.

TV2 Østjyllands beskrivelse til indslaget:

I den lille by Elev nord for Aarhus foregår undervisningen ikke bare i klasselokalet.

Elev Skole har nemlig opfundet et helt nyt koncept kaldet “Flipped Classroom”, som går ud på, at eleverne får videooplæg med hjem. Videoerne forklarer de ting, læreren normalt ville stå og fortælle om ved tavlen.

Lærer Anders Schunk har været med til at udvikle systemet, som giver eleverne mulighed for at stille spørgsmål online til læreren, når de har set videooplægget.

– Undervisningen foregår hjemme, mens læringen foregår i skolen. Vi får tid til at fordybe os og analysere teksterne. Vi får skabt en undervisning, hvor folk er på hele tiden, i stedet for, at det bare er lærerens aktivitet, der fylder, siger lærer Anders Schunk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Konceptet giver ifølge Anders Schunk bedre inddragelse af eleverne i undervisningen.

At undervisningen delvist foregår på video betyder dog ikke, at der slet ikke er tavleundervisning, fortæller han. Tavlen bliver nu brugt til at skrive notater, når eleverne for eksempel besvarer opgaver.

Hjælp til alle elever
Derudover er “Flipped Classroom” også med til at få sat fokus på de elever, som har brug for lidt ekstra hjælp i skolen:

– Det er et godt redskab til differentiering på den måde, at jeg får bedre tid til at komme omkring alle elever, og derved får jeg også bedre indtryk af, hvordan de forskellige elever ligger fagligt, siger lærer Anders Schunk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også eleverne er glade for den nye form for undervisning, som giver mulighed for bedre forståelse:

– Det bliver forklaret meget bedre i en video, synes jeg, hvis der er noget, man ikke lige kan forstå. Før i tiden skulle jeg have min lærer til at forklare det igen og igen, hvis der var noget, man ikke kunne forstå. I stedet for kan man nu spole tilbage i videoen, og så kan man se det igen til, man forstår det, siger Josefine Kornmaaler til TV 2 | ØSTJYLLAND

Projektet “Flipped Classroom” var i 2013 nomineret til Kommunernes Landsforenings innovationspris, hvor det løb af sted med andenpladsen.

Share Button