Flipped Classroom 2.061

Det digitale klasseværelse

Posted on Posted in Blog

Når vi begynder at arbejde online med vores elever, kommer vi hurtigt til at mangle et sted på nettet, som kan være udgangspunkt for vores undervisning. Det er et sted hvor vi kan skrive lektier til næste time, hvor vi kan linke til bestemte dele af digitale læremidler, eller hvor vi kan ligge vores videoer. I stedet for at eleverne skal navigere mellem flere forskellige digitale platforme, er det hensigtsmæssigt at lavet det, som vi kan kalde et digitalt klasseværelse.

Mange skoler har intrasystemer, som sagtens kan bruges til den slags, men jeg har altid været tilhænger af, at vi som lærere bygger vores egen hjemmeside, som vi dedikerer til vores undervisning. Det giver os langt flere muligheder, i forhold til at tilrettelægge indhold og forløb.

På et digitalt klasseværelse skal vi lægge de videoer, som vi arbejder med igennem året. Videoerne ligger i forvejen på en videoportal, men vi bruger det digitale klasseværelse som det kartotek, som eleverne navigerer i. Det kommer på længere sigt til at give eleverne et godt overblik over hvad, vi har arbejdet med hvornår og hvilke materialer vi brugte i det arbejde. Sammen med videoerne lægger vi nemlig også de dokumenter, som eleverne bruger i timerne, links til de hjemmesider eleverne arbejder på og de spørgeskemaer, som vi har brugt sammen med videoerne.

I min undervisning på grundskolens mellemtrin, har jeg brugt Skoleblogs, som er knyttet til vores UNI·login. Derved bliver det nemt også at bede eleverne om at skrive, uploade og på andre måder interagere med indholdet på siden ved at de bruger deres login. 

I denne video, kan du se en præsentation af vores digitale klasseværelse, som jeg lavede til forældrene til eleverne i min klasse.

Du kan bygge dit digitale klasseværelse flere steder.

SKOLEBLOGS.DK

Skoleblogs er en del af Skoletube, og vi har adgang igennem UNI·login. På skoleblogs bygger vi hjemmesider i WordPress.

BLOGGER.COM

Blogger er Googles simple blogsystem, som er hurtigt at komme i gang med at bruge.

WORDPRESS.COM

På wordpress.com kan vi gratis bygge blogs og hjemmesider. Det kan tage lidt tid at lære, hvordan vi bruger WordPress, men vi får til gengæld en masse muligheder i forhold til design, funktioner og opbygning.

SKOLENS INTRANET

De fleste skoler har en eller anden form for intranet, hvor vi kan kommunikere med eleverne. Hele idéen med et digitalt klasseværelse kan også ofte gennemføres der.

Share Button